maanantai 5. huhtikuuta 2010

Intialaista?

Perinteistä suomalaista ei pääsiäisen aterioissa juuri näkynyt, jollei nuotiolla paistettua makkaraa lasketa. Vaikka pääsiäinen on perheellemme ennenkaikkea odotettu pidempi vapaa, on sen ympärille rakentunut myös traditioita. Yleensä pääsiäinen vietetään mökillä, kuten nytkin. Sunnuntaihin kuuluu pääsiäismunien etsintä. Ympäri pihaa on piilotettu suklaamunia, joita sitten etsitään - lämpenee, kuumenee... viilenee- ohjein. Myös pääsiäislammas kuuluu ohjelmaan. Leiville päätyy kaupan valmista lampaanpaistia, tänä pääsiäisenä rosvopaistista. Varsinaisen pääsiäislampaan ohje on alunperin kirjasta Talviruokaa. Alkuperäinen ohje on niin hyvä, että seuraamme kymmenen vuoden jälkeen edelleen sitä. Vain pinaatin määrän olen kolminkertaistanut. Ohjeessa lammas paloitellaan. Nyt käytin karitsan sisäfileetä kokonaisena. Ohje sopisi myös possulle tai kasvissyöjälle sellaisenaan pastakastikkeena.


LAMMASTA KANELIN JA PASTAN KERA

500g karitsansisäfileetä
3 kanelitankoa
6 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulin vartta
2 cm tuoretta inkivääriä
2 tl punaista currytahnaa
1/2 tl chilijauhetta
2 dl vettä
1/2 dl soijaa
300g pakastepinaattia
(alkuperäisessä ohjeessa 100g)
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria

***
pastaa
***
parmesaania

1. Ota karitsan sisäfileisiin väri nopesti pannulla, suolaa ja pippuroi. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä
2. Kuori ja viipaloi valkosipulit, kuori ja viipaloi inkivääri, hienonna kevätsipuli
3. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja kevätsipulia hetki öljyssä, lisää currytahna ja chilijauhe ja kanelitangot, sekoita. Lisää jäiset pinaatit ja vesi anna kiehua, kunnes pinaatti on sulanut. Lisää soija.
4. Keitä pasta ohjeen mukaan
5. Kun pasta on kypsää, lisää sisäfileet kastikkeeseen ja tarjoile kastike pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti