tiistai 11. toukokuuta 2010

Ruokaa äidille

Äitienpäivän aattona teini ja pikkuneiti hoitivat ruuanvalmistuksen. Päivälliseksi
valmistui paellaa. Teini toimi pääkokkina ja vastasi kaikesta hellan ääressä tapahtuvasta ja pikkuneiti avusti pilkkoen aineksia. Inspiraatio ruokaan tuli edellisen torstain Sokkokokista. Ohje on oma, tilanteen mukaan joustava resepti. Kesällä paella valmistuu muurikassa vaikka nuotiolla, silloin riisit kannattaa keittää etukäteen. Teini kuitenkin seurasi Sokkokokin ohjeita tomaatin osalta ja kalttasi sen, omien sanojensa mukaan intiaanien tapaan eli skalpeeraten.


PAELLA
3 dl risottoriisiä
4 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 pss sahramia
1 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl kuumaa kanalientä
2 grillattua broilerin koipireittä
400g äyriäissekoitusta (pakaste)
1 pss herneitä (pakaste)
2 tomaattia
persiljaa
sitruuna
suolaa
rypsiöljyä
1. Ota äyriäiset sulamaan. Irrottele broilerit luista ja revi pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita sahrami maustamaan valkoviiniä
2. Kalttaa tomaatit: laita astiaan jääkylmää vettä, keitä toisessa astiassa vesi poreilevaksi. Tee tomaatteihin kantaan ristiviilto. Nosta tomaatit reikäkauhalla poreilevaan veteen hetkeksi ( 15-30 sek.) ja sen jälkeen jääkylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Poista kuori.
3. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista siemenet ja edelleen kuutioit tomaatit pieneksi
4. Kuullota sipuli ja 3 valkosipulin kynttä rypsiöljyssä, lisää riisit, anna kuullottua hetki sekoitellen ja lisää valkoviini. Lisää kanaliemi muutamassa erässä koko ajan sekoittaen.
5. Lisää broileri kun riisi on lähes kypsää. Kuullota 1 hienonnettu valkosipulinkynsi rypsiöljyssä. Lisää äyriäiset ja anna kuumentua.
6. Lisää herneet paellaan, ja sekoita. Lisää äyriäiset ja tomaatti, purista sekaan pari rkl sitruunan mehua, sekoita, tarkista suola. Ripottele pinnalle persiljaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti