lauantai 16. lokakuuta 2010

Intian makuja mökillä

En olisi uskonut, että tämäkin päivä tulee. On kaunis syksyinen päivä mökillämme Kivilahdenrannassa. Tavallisesti tähän aikaan lauantaisin kuunnellaan paristokäyttöisestä radiosta Entisten nuoren sävellahjaa saunaa lämmitellen. Nytkin taustalla soi vanhempi popmusiikki ja saunan piipusta nousee lupaavasti savu. Muuten kaikki on muuttunut. Istun tuvan pöydän ääressä  ja naputtelen läppärillä blogitekstiä ollen samanaikaisesti nettiyhteydessä. Ensimmäinen alue on menetetty, mökin sähköistyskään ei siis liene kaukana. 
Ruoka valmistui edelleen perinteisesti puuhellalla. Maut eivät tänne Hämeeseen olleet kovin perinteisiä. Hyvin ruoka maistui kaikille, myös vieraisilla olleelle pikkuveljelle. Ohje tämänviikkoisen Hesarin ruokatorstaista.


KANACURRY

4 broilerin rintafileetä
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 cm tuoretta inkivääriä
400 g tlk paseerattua tomaattia
4 dl kookosmaitoa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikaa
1 pieni kuivattu chili murskattuna
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
2 rkl garam masalaa
2 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna


1. Leikkaa broileri reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Kuori ja hienonna inkivääri
2. Kuumenne öljy wokissa ja ruskista broilerikuutiot. Lisää hienonnetut ainekset ja paista välillä sekoittaen, kunnes ainekset vähän pehmenevät
3. Lisää tomaatti, kookosmaito sekä mausteet sokeriin asti. Anna kiehua hiljakseen, kunnes kana on kypsää ja kastike saonnut (n. 10 minuuttia)
4. Lisää garam masala ja pähkinät. Anna hautua hetki. Tarkista maku. Lisää hienonnettu korianteri juuri ennen tarjoilua
5. Tarjoile basmatiriisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti