lauantai 29. tammikuuta 2011

Sormiruokaa

Aamulla aloitettu amerikkalaisuus jatkui illan ateriassa ja ohjekin on peräisin samasta lehdestä, Koti ja keittiön tammikuun numerosta. Pikkuneiti ei ole koskaan ollut hampurilaisten ystävä, joten hän ottaa pikaruokapaikoissa ranskalaiset ja nykyään Hesessä tarjolla olevat friteeratut kanafileet, sen isomman amerikkalaisen nugetitkin kelpaavat. Nyt ateria toteutettiin ohjeen mukaan veneperunoineen päivineen, salaatti olisi kuitenkin riittänyt lisäkkeeksi yksinäänkin. Mittasuhteita vähän muokkailin. Vaihdoin kyllä ohjeen paneerausjärjestyksen, sillä luulen ohjeen menevän vehnäjauho- kananmuna-leivänmurut. Teini pitää chilistä, joten osaan vaihdoin salvian tilalle chlijauheen.



PANEROIDUT BROILERIFILEET 

1kg broilerin rintafileitä
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl hienonnettua salviaa ( tai vaihtoehtoisesti 3 tl chilimaustetta)
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl kuivaa vaaleaa leipää
2 dl parmesaaniraastetta (itseraastettua)
2 kananmunaa
*
 2 pll rypsiöljyä


1. Leikkaa rintafileet neljään yhtäsuureen suikaleeseen
2. Sekoita vehnäjauhot, suola, mustapippuri ja salvia (tai chili) yhdellä lautasella, riko munat toiselle ja sekoita. Laita leipä palasina muovipussiin ja murskaa kaulimella (tai aja tehosekoittimella hienoksi). Sekoita murskattu leipä ja parmesaaniraaste kolmannella lautasella
3. Kasta broilerifileet ensin vehnäjauhoseokseen, sitten kananmunaan ja viimeiseksi leivänmuru-parmesaaniseokseen. Tee valmiiksi vain kerralla friteerattava määrä eli 4-6 suikaletta. Friteeraa viipaleet
4. Friteerauksen yksityiskohdat löytyvät mm täältä 
5. Broilerinfileet voi tarjoilla mieleistensä dippikastikkeiden kanssa, meillä tarjolla oli sahramimajoneesia, aiolia, chilikastiketta sekä pikaruokapaikkojen tyyliin ketsuppia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti