sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Aamupalaa

Aikana ennen lapsia sain usein aamiaisen sänkyyn tarjoiltuna. Niiltä ajoilta on peräisin tämä aamiainen, toimi myös lohturuokana maailman murjoessa , jos opiskelijan kaapit huutivat tyhjyyttään. Vuosia luulin kyseessä olevan yrittäjän oma keksintö, kunnes törmäsin leipiin jossain kokkiohjelmassa. Parasta jälkeä tulee paistinpannulla, mutta isomman erän voi valmistaa uunisssakin. Tosin silloin saa olla tarkkana, ettei käy kuten kuvissa, eli keltuaiset hyytyvät liikaa. Oikeaa nimeä näille leiville en tiedä, meillä ne kulkevat nimellä

REIKÄMUNALEIVÄT

paahtoleipää
1 kananmuna/ paahtoleipä
suolaa
mustapippuria
viismaustetta
juustoa
*
rypsiöljyä


Revi leipiin keskelle kolo. Kaada kuumalle paistinpannulle rypsiöljyä, laita leivät pannulle ja riko kunkin leivän keskelle yksi kananmuna. Mausta. Laita leivän päälle mieleistäsi juustoa. Paista pari minuuttia. Laita lopuksi kansi päälle, käännä levy kiinni ja anna hautua hetki kunnes juusto sulaa. Keltuainen saisi jäädä löysäksi, jotta se toimii ikäänkuin kastikkeena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti