maanantai 23. tammikuuta 2012

Auringon keltaisia

Nyt on appelsiinien paras sesonki. Entisen mainoksen mummo huutaisi potkukelkkaillessaan "jaffat tuloo".  Aina ei kuitenkaan ole helppoa saada laadukkaita yksilöitä. Mehukkuuden takaa yleensä suhteessa iso paino. Laiskoina kuorijoina me puristamme appelsiinit usein mehuksi, tai palastelemme ne yhteiselle hedelmälautaselle, joka nautitaan vaikka elokuvaa katsellessa. Sitrukset sopivat hyvin myös jälkiruokiin. Tein sunnuntaina yksinkertaista, mutta uskomattoman maukasta appelsiinilisuketta vaniljajäätelölle.

VANILJAJÄÄTELÖÄ JA INKIVÄÄRIAPPELSIINEJA
4 appelsiinia
(sitruunanmehua)
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
1 cm pala tuoretta inkivääriä
*
vaniljajäätelöä
appelsiininmakuista suklaata

1. Pese 1 appelsiini ja raasta sen kuori ja purista mehu. Leikkaa muut appelsiinit kuorettomiksi. Jatka leikkaamalla appelsiinin lohkot kalvottomiksi
2. Kuori ja raasta inkivääri
3. Sulata voi kattilassa ja lisää hunaja, sekoita. Lisää kuoriraaste, appelsiinimehu ja inkivääri. Anna kiehua hiljakseen kunnes seos sakenee. Lisää tarvittaessa sitruunanmehua, jos kastike tuntuu liian makealta makuusi (näin voi käydä, jos appelsiinit ovat makeita). Lisää appelsiinilohkot juuri ennen tarjoilua seokseen ja anna lämmitä
4. Laita jäätelökauhalla pari palloa jäätelöä annosmaljoihin, annostele appelsiinikastike päälle. Voit koristella annokset appelsiinisuklaarouheella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti