sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kuva ei tee oikeutta maulle

Pakastimessa on mukavasti karpaloita, sillä en muista mökkeilyhistoriassamme toista yhtä hyvää karpalovuotta. Karpaloita ja kinuskikastiketta onkin sitten syöty jo "kyllästymiseen asti", joten oli aika löytää toinen yhtä mieleinen karpalojälkiruoka. Yhdessä joululomaviikolla repimässäni lehtileikkeessa karpalot käytettiin jäädykkeeseen, joten sitä piti kokeilla.  Lehti lienee vuoden parin takainen Kotivinkin joulu. Reseptin sanotaan olevan neljälle hengelle. Tein jäädykkeet annoskuppeihin ja sain neljä kuppia sekä yhden isomman vuuan, josta siitäkin riittää neljälle. Teini olisi halunnut kinuskikastiketta tämänkin kaveriksi, mutta se olisi tehnyt  kokonaisuudesta liian makean. Kuvan laatu jäi huonoksi, sillä valotus meni täysin pieleen.

KARPALOJÄÄDYKE
(6-8:lle)

1/2 l pakastekarpaloita
1/2 dl vettä
2 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa

1. Ota karpalot sulamaan. Kuumenna ne veden kanssa kiehumispisteeseen. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää 1 1/2 dl tomusokeria sekaan ja sekoita, anna jäähtyä
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja 1 dl tomusokeria. Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla
3. Lisää marjaseokseen ensin keltuaisvaahto, sitten vaahdotettu kerma ja lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto
4. Vuoraa annosvuuat tuorekelmulla ja kaada seos vuokiin. Nosta tuorekelmun reunat vuuan päälle ja nosta vuuat pakastimeen yön yli
5. Kasta vuuat kuumaan veteen ennen tarjoilua, jotta saat jäädykkeet irti ja kumoa jäädykkeet tarjoilulautasille. Koristele mieleiselläsi tavalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti