lauantai 28. tammikuuta 2012

Mieliteko

Minun alkoi viikolla tehdä mieli Lindströmin pihvejä, mutta koska niiden valmistus on aikaavievää täytyi mielitekoa lykätä viikonloppuun. Käytin tuoretta punajuurta, josta tulee pihveihin intensiivinen punajuuren maku. Käytti sitten etikkapunajuuria tai tuoreita  Lindströmin pihvien juju ovat kaprikset sekä pihvien kanssa tarjoiltava paistettu hunajatilkalla maustettu sipuli.

LINDSTRÖMIN PIHVIT

600g nauta-sika jauhelihaa
500g tuoreita punajuuria
1 iso keltasipuli
1/2 dl kermaa
1/2 dl korppujauhoja
1 pieni purkki kapriksia
mustapippuria myllystä
hunajaa
*
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
*
1 punasipuli/ ruokailija
pari valkosipulinkynttä/ ruokailija
hunajaa

1. Kuori punajuuret hanskat kädessä ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna kaprikset, säästä tilkka tölkin lientä
2. Sekoita kerma, korppujauhot, kaprikset sekä tilkka kapristölkin lientä. Mausta mustapippurilla
3. Kuullota sipuli rypsiöljy-voiseoksessa , lisää punajuuriraaste ja jatka hauduttamista välillä sekoittaen noin viisi minuuttia, lisää lopuksi liraus hunajaa ja sekoita, anna jäähtyä
4. Lisää jauheliha  ja jäähtynyt punajuuri kerma-korppujauhoseokseen, lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Anna tasaantua hetki
5.  Kuumenna rasva paistinpannulla, nosta lusikalla kekoja pannulle ja painele haarukalla tasaiseksi. Paista molemmin puolin, nosta pihvit uunivuokaan ja laita folio päälle ja anna olla 200 asteisessa uunissa vielä 10 minuuttia. Valmistele sillä aikaa sipuli; kuori ja viipaloi sipulit, paista voi-rypsiöljyseoksessa välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia, lisää lopuksi hunaja ja sekoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti