sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kasvisruokaa

Joululomalla talteen ottamissani resepteissä oli useampikin kasvispihvien tai- röstien ohje. Koska kasvispullat ovat koulussa molempien lasten mieleen, tiesin, että kasvispihvejä kannattaa kokeilla kotonakin. Näihin pihveihin toi mukavaa makua Välimeren tahna.  Ohjeen raejuusto täydentää pihvien ravintoarvoa ja ne riittäisivät salaatilla ja leivällä täydennettynä (kasvissyöjälle) pääruuaksikin. Valmistin pihveille kastikkeen aurajuustolla maustetusta kermaviilistä. Kastike sopi hyvin myös appelsiinisen broilerin rintafileen kanssa. Pihvien ohje Maku-lehdestä.

KASVISPIHVIT
(neljälle pääruokana, kuudelle-kahdeksalle lisäkkeenä)

2 pss (à 250g) kasvissuikaleita (pakaste)
1 1/2  dl rikottuja ohrasuurimoita (alkup ohjeessa  Torinotäysjyväohraa)
1 prk (200g) raejuustoa
2 rkl Pirkka  Välimerentahnaa (alkup ohjeessa  paprika-cashew tahnaa)
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa, mustapippuria
*
paistamiseen rypsiöljyä

1. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata kasvissuikaleet. Sekoita kasvissuikaleet, ohra, raejuusto, vehnäjauhot ja kananmunat taikinaksi. Mausta Välimeren tahnalla ja suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi
 2. Kuumenna öljy paistinpannulla  ja nostele lusikalla kekoja pannulle, painele keot haarukalla tasaiseksi. Paista matalalla lämmöllä molemmin puolin kypsäksi. Valmiit pihvit voi nostaa uunipannulle leivinpaperin päälle ja uuniin, jotta ne pysyvät lämpiminä

AURAJUUSTOLLA MAUSTETTU KERMAVIILI

1 prk (kevyt) kermaviiliä
2 rkl Aura pehmeä juustoa

1.  Sekoita juusto kermaviiliin ja anna maustua jääkaapissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti