sunnuntai 29. tammikuuta 2012

"Sika hyvää"

Tämänpäiväinen lounas rakentui kasvispihvien ympärille. Niistä enemmän seuraavassa bloggauksessa.  Vaikka perhe syökin kasvisruokaa ihan mielellään, pelkkien pihvien varaan en lounasta jättänyt. Ensin ajattelin paistaa kaveriksi lohiperhoset, jotka nekin olisivat sopineet. Päädyin kuitenkin broileriin, siihen paljon parjaamaani broilerinrintaan. Ohje rakentui matkan varrella ja onnistui nappiin, sillä teini totesi syödessään : "tämä on sika hyvää". Eiliset Lindströmin pihvit eivät tuoneet samaa kommentia vaikka kaikkiruokainen teini ne hyvällä  ruokahalulla söikin. Broilerinrintafileet pysyivät mehevinä, koska käytin korkeaa lämpötilaa, lyhyehköä kypsennysaikaa, ja kun valelin fileitä säännöllisesti vuuan pohjalla olevalla nesteellä.

APPELSIINISET  BROILEINRINTAFILEET  UUNISSA

4 broilerin rintafileetä
1/2 applesiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu
4 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
1 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

1. Sekoita appelsiinin kuoriraaste, appelsiinin mehua ja hunaja, lämmitä hetki, jotta hunaja sekoittuu
2. Kuori valkosipulit. Hiero rintafileet suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Lisää timjaminoksat ja valkosipuli. Kaada appelsiini-hunajaseos vuokaan ja kääntele fileet seoksessa. Anna marinoitua tunnin verran, käännä fileitä välillä kerran
3. Liruttele pinnalle vähän oliiviöljyä. Laita vuoka  250 asteiseen uuniin , laita myös grillivastukset päälle, paista n 15 minuuttia, käännä fileitä joka viides minuutti ja valele vuuan pohjalla olevalla kastikkeella. Jos pinta uhkaa kuivaa,  voitele sitä oliiviöljyllä. Kaada tarjolle tuotaessa vuuan pohjalla oleva neste fileiden päälle ja viimeistele ripauksella sormisuolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti